Voorkom omzetlekkage uit uw supermarkt: stuur op actuele cijfers en concreet inzicht

 
Voorkom omzetlekkage uit uw supermarkt: stuur op actuele cijfers en concreet inzicht
Gepubliceerd: 29-08-2024, laatst gewijzigd: 29-08-2024

In de supermarktbranche zijn de marges flinterdun. Als ondernemer is het daarom belangrijk dat u scherp inzicht hebt in uw bedrijfsprestaties om de marges op peil te houden. Flynth is gespecialiseerd in deze branche en biedt ondersteuning met geavanceerde dashboards. Ruud de Keijzer, senior accountant food en retail bij Flynth en Folkert de Haan, voorzitter productgroep dashboarding bij Flynth vertellen hoe actuele cijfers u helpen uw marge veilig te stellen.  

Supermarktondernemers hebben specifieke informatiebehoeften, die verder gaan dan standaard financiële rapportages. “Onze klanten willen bijvoorbeeld inzicht in weekomzet, bezoekersaantallen, vloeroppervlakte, voorraadposities, personeelskosten en grijze derving”, legt Folkert uit. FlynthVision helpt ondernemers met sturen op cijfers. Visionplanner is één van de softwarepakketten die Flynth hiervoor gebruikt. Ruud: “Hierbij importeren we data rechtstreeks uit de boekhouding. Zo ontstaat een compleet en actueel beeld.” 

Diepgaande inzichten per productgroep 

Een belangrijk aspect van de dashboards is het inzicht in de omzet per productgroep. Ruud legt uit: “Denk aan productgroepen zoals vers, kruidenierswaren en non-food. Dit stelt ondernemers in staat om snel te zien waar hun sterke punten liggen en waar verbetering mogelijk is.” 

Actuele stuurinformatie 

Elke vier weken levert Flynth haar supermarktklanten een tussentijdse rapportage op detailniveau, zodat zij snel kunnen bijsturen. Een cruciaal aspect van de dienstverlening is het helpen voorkomen van omzetlekkage. “We hebben dashboards ontwikkeld die specifiek zijn gericht op het identificeren en aanpakken van potentiële bronnen van omzetlekkage,” legt Ruud uit. “Een voorbeeld is ons emballage-dashboard. We monitoren drie emballagestromen: winkelverkoop, winkeltransport en ladingdragers. Als de emballagestromen oplopen, kan dat duiden op problemen in het proces die de ondernemer veel geld kunnen kosten.” 

Naast emballage kijkt Flynth naar andere bronnen van potentiële omzetlekkage, zoals grijze derving (onverklaarbare voorraadverschillen of diefstal). “Door deze zaken nauwkeurig te monitoren en tijdig te signaleren, helpen we ondernemers om hun winstgevendheid te optimaliseren en onnodige verliezen te voorkomen,” aldus Ruud. 

Meer weten? 

Bent u benieuwd hoe u uw actuele cijfers vertaalt naar concrete inzichten? Of bent u benieuwd naar de meerwaarde van FlynthVision voor uw onderneming? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in.  

Bron: Visionplanner 

Lees het volledige artikel via deze link  

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: