Succesvolle subsidieaanvraag voor innovatief samenwerkingsverband

 
Succesvolle subsidieaanvraag voor innovatief samenwerkingsverband
Gepubliceerd: 14-06-2024, laatst gewijzigd: 18-06-2024

Of het nu gaat om vraagstukken rond energie, duurzame grondstoffen, robotisering en hergebruik van reststoffen. Subsidies bieden cruciale ondersteuning bij de verduurzaming van uw tuinbouwbedrijf of broeierij.  Steeds meer ondernemers bundelen hun krachten om deze uitdagingen aan te gaan, en ook daar komen regelmatig vragen over subsidiemogelijkheden bij kijken. Wij zetten deze mogelijkheden voor u op een rij. 

Relevante regelingen 

De komende periode zijn met de name deze regelingen relevant voor de financiering van innovatie: 

  • Samenwerkingsregeling Europees Innovatiepartnerschap (EIP) vanuit het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). 
  • MIT R&D-samenwerkingsregeling. 

Succesvolle subsidieaanvraag 

Maar hoe komt u tot een kwalitatief sterke subsidieaanvraag? Naast de inhoudelijke aspecten is ook de samenwerking binnen het innovatieproject van essentieel belang. Echter zien we dat hier in de praktijk vaak nog weinig aandacht aan wordt besteed.  

Subsidieaanvragen worden beoordeeld op de verschillende criteria, waaronder de kans op succes en haalbaarheid. Hoe beter uw samenwerkingsverband georganiseerd en bestuurd wordt, hoe groter de kans is dat uw initiatief slaagt.  

Laat u adviseren 

Bent u betrokken bij een innovatief samenwerkingsverband? En zoekt u naar de beste aanpak voor een succesvolle subsidieaanvraag? Neem dan contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand contactformulier in. De adviseurs van Flynth ondersteunen u met het navigeren door het complexe subsidieproces en komen samen met u tot een kwalitatief sterke aanvraag. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: