Stolk Brothers winnaar van Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

 
Stolk Brothers winnaar van Tuinbouw Ondernemersprijs 2024
Gepubliceerd: 16-07-2024, laatst gewijzigd: 16-07-2024

Flynth is al ruim tien jaar trotse partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een prijs voor uitmuntende prestaties op het gebied van innovatie, duurzaamheid en goed werkgeverschap in de tuinbouwsector. Deze prijs is dit jaar naar de Stolk Brothers uit Bergschenhoek gegaan. Deze broers zijn een inspiratiebron voor alle ondernemers in de tuinbouwsector. 

Milieuvriendelijke anthuriums

David en Pieter Stolk zijn de vierde generatie in het familiebedrijf. Ze zetten in op duurzaamheid en innovatie en hebben de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs hiervan overtuigd. Hun kwekerij kweekt jaarlijks miljoenen anthuriums op een milieuvriendelijke manier. Als één van de eersten kweken ze zonder gebruik van veen en met een sterke focus op biodiversiteit in en om de kas. 

Pioniers

De historie van Stolk Brothers gaat ver terug. Bijna een eeuw geleden begon Henk Stolk met de teelt van sla en komkommers. In 1978 stapt het bedrijf over op planten, om zich uiteindelijk volledig te richten op anthuriums. David en Pieter staan sinds 2012 aan het roer van het bedrijf. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot pioniers op het gebied van biologische gewasbescherming en duurzame productie.  

Pieter Stolk: “Onze vader was allergisch voor bepaalde chemische middelen. Wij zijn dus al vrij vroeg gestart met de toepassing van biologische gewasbescherming. We liepen vooruit op regelgeving en de marktvraag, die nu vraagt om een veel duurzamere plant, zonder te willen inboeten aan kwaliteit.” 

Verspreid over Europa

De Stolk Brothers verspreiden hun anthuriums over heel Europa. Van Nederland tot Scandinavië en van Duitsland tot Italië. In Nederland zijn de bloemen onder andere te koop bij Intratuin, Tuinland, GroenRijk, Bosrand en Coppelman. 

Bedrijven als Stolk Brothers effenen het pad voor een duurzame en innovatievere toekomst in de tuinbouwsector. Hun prestaties zijn een inspiratiebron voor andere ondernemers in deze sector om duurzame en innovatieve stappen te zetten. 

Samen de zichtbaarheid van sector en keten vergroten 

Cor de Fijter is namens Flynth bestuurslid bij de Tuinbouw Ondernemersprijs. Hij vertelt: “Het is mooi om met de Tuinbouw Ondernemersprijs te werken aan de zichtbaarheid van de sector en keten. Deze prijs, de nominaties en alles eromheen vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de tuinbouw en wat onze sector betekent voor de samenleving. Ik ben trots op het feit dat wij hier als Flynth aan mogen bijdragen.” 

Lees hier het hele interview met Cor de Fijter. 

Laat u adviseren

Wilt u net als Stolk Brothers innoveren en verduurzamen? Neem dan contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in. Samen brengen we de mogelijkheden in kaart voor uw bedrijf, zodat u als ondernemer een duurzame toekomst tegemoet gaat. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Praktijkverhaal

Geschreven door: