Piekbelaster, hoe nu verder? Ontdek uw opties en subsidiemogelijkheden

 
Piekbelaster, hoe nu verder? Ontdek uw opties en subsidiemogelijkheden
Gepubliceerd: 18-09-2024, laatst gewijzigd: 18-09-2024

Bent u veehouder en wordt uw bedrijf aangemerkt als piekbelaster? Dan komt er veel op u af. Tot het eind van dit jaar kunt u gebruikmaken van de stoppersregeling voor piekbelasters. Dit is een keuze die u vanzelfsprekend niet zomaar maakt. Vraagt u zich af wat uw andere opties zijn? In dit artikel zetten we de mogelijkheden met nieuwe subsidieregelingen voor u op een rij. 

1. Uw veehouderij verduurzamen: subsidie Sbv 

U kunt mogelijk uw veehouderij te verduurzamen, zodat u de stikstofuitstoot vermindert. Investeert u hierbij in een combinatie van bewezen technieken? Dan kunt u de investeringssubsidie Sbv aanvragen.  

U komt in aanmerking voor deze subsidie als u melkvee, varkens of vleeskalveren houdt. U kunt een aanvraag indienen van 21 oktober 2024 tot en met 8 januari 2025. 

Lees meer over deze subsidie

2. Uw veehouderij verplaatsen: subsidie Lvvp-bedrijfsverplaatsing 

Het is ook mogelijk om uw veehouderij te verplaatsen, naar een locatie met toekomstperspectief voor landbouw. Dit kan in Nederland zijn of in een ander land binnen de EU. Kiest u voor verplaatsen en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u de subsidie Lvvp-bedrijfsverplaatsing aanvragen. 
 
Op de nieuwe locatie mag u dezelfde landbouwactiviteiten voortzetten. U kunt een aanvraag indienen vanaf 6 januari 2025. 

Lees meer over deze subsidie.  

3. Uw veehouderij verplaatsen: subsidie Lvvp-haalbaarheidsonderzoek 

Overweegt u om uw bedrijf te verplaatsen, maar vraagt u zich af of dit (financieel) mogelijk is? Voer dan eerst een haalbaarheidsonderzoek uit. Voor dit onderzoek kunt u de subsidie Lvvp-haalbaarheidsonderzoek aanvragen. 
 
Voor deze subsidie is het niet van belang welke diersoort(en) u houdt. U kunt een aanvraag indienen van 2 december 2024 tot en met 30 mei 2025.    
 
Lees meer over deze subsidie

In aantocht: Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) voor kleinere sectoren  

Tot slot heeft de Europese Commissie ook de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) voor kleinere sectoren goedgekeurd. De regeling wordt naar verwachting eind september bekendgemaakt. Het gaat dan om bedrijven die vleeskalveren, fokstieren, zoogkoeien, geiten, vleeseenden of konijnen houden. Via deze website houden we u hiervan op de hoogte. 

Wij staan u bij  

Uiteraard zijn er nog meer opties, zoals extensiveren. Wilt u hierover sparren? Of wilt u meer informatie over bovenstaande subsidies, en ondersteuning bij de aanvraag? Wij staan voor u klaar. Neem contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: