“Met Flynth weten we dat de salarisverwerking perfect in orde is”

 
Gepubliceerd: 16-10-2024, laatst gewijzigd: 17-10-2024

Een correcte en stipte verloning voor alle medewerkers is voor logistiek- en supplychainspecialist LGI Netherlands prioriteit, vertelt HR-manager Bernadette Rigter. “Wat er ook gebeurt, de salarisverwerking moet perfect zijn geregeld. Met Flynth zijn we daar zeker van.” 

LGI Netherlands ontzorgt organisaties met warehousing en logistiek en is onderdeel van de Zweedse Elanders Group. Voor de salarisadministratie werkt LGI al jaren samen met Flynth. Bernadette: “We leveren zelf alle gegevens aan en voeren de loon- en personeelsmutaties in. Flynth verzorgt de verwerking en genereert de salarisstroken. Dat levert ons veel efficiëntie op.” 

HR voor drie entiteiten 

Naast LGI, verzorgt Bernadette de HR voor nóg twee entiteiten binnen Elanders Group: Bergen Logistics en LGI Technical Logistics, ofwel TLO (het voormalige Eijgenhuijsen). Bernadette: “Na de overname door Elanders Group in 2021, kregen wij deze entiteiten onder onze hoede. Het aantal medewerkers groeide van 65 naar 250.”  


“In een kleine vier maanden was de overstap geregeld” 

Switchen tussen portals 

Ze vervolgt: “Berger Logistics was al klant bij Flynth, maar TLO had een andere salarisadministrateur. Omdat wij vanuit HR alle drie de entiteiten servicen, betekende dit onder meer dat we telkens tussen de verschillende portals moesten switchen. Het was voor ons efficiënter om ze alle drie bij één salarisadministrateur onder te brengen.” 

Overstap 

Daarom vraagt LGI in het najaar van 2023 aan Flynth om de overstap van TLO te verzorgen. Met één portal voor alle entiteiten. Bernadette: “Dit vonden we best even spannend, omdat TLO verbonden is aan een cao. Dit zorgt voor extra complexiteit. Zo heb je te maken met salarisschalen en specifieke vergoedingen. Het was van belang dat alle gegevens goed overgezet zouden worden en dat alles gedurende de overstap gewoon door kon blijven gaan. Gelukkig heeft Flynth ons hierin heel goed ondersteund.” 

Altijd de juiste expertise 

Bij grotere organisaties waarborgt Flynth de continuïteit door een team van vaste aanspreekpunten. Dick Boersma, een van de aanspreekpunten voor LGI, legt uit: “Zo zorgen we ervoor dat je altijd wordt ondersteund door een adviseur met de juiste (branche)kennis. Toen bleek dat TLO de cao Beroepsgoederenvervoer heeft, hebben we een collega ingeschakeld die wat dit betreft van de hoed en de rand weet. We zijn samen naar TLO gereden om met hen te sparren over hun wensen en hoe we deze konden invullen.” 

Eén portal 

Met succes. In een kleine vier maanden was de overstap geregeld. Bernadette: “We hebben nu één portal waarin we tussen de drie entiteiten kunnen switchen. We hebben de juiste informatie direct bij de hand, met minder administratieve last.” 


“Ik kan altijd bij mijn vaste aanspreekpunt terecht” 

Persoonlijk contact 

Het directe contact met een persoonlijk adviseur en de punctuele service zijn voor Bernadette de grootste voordelen van de salarisadministratie door Flynth. “Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij mijn vaste contactpersoon terecht. En als er iets is, dan lost Flynth dit snel op. Het allerbelangrijkste is dat we erop kunnen vertrouwen dat de salarissen altijd stipt op tijd en correct wordt uitbetaald.” 

Beter meedenken en elkaar begrijpen

Ook Flynth hecht veel waarde aan persoonlijk contact. Dick: “Communicatie is een van de belangrijkste dingen in onze functie. Mutaties en pro forma-berekeningen bijvoorbeeld kunnen vaak prima via mail. Maar even sparren of een (korte) vraag stellen, is telefonisch sneller en prettiger. Persoonlijk contact maakt het contact met de klant ook veel leuker. Je kunt beter meedenken en begrijpt elkaar sneller.” 

Alle benodigde HR-services onder één dak

Een ander pluspunt voor LGI is dat Flynth ook andere HR-services biedt, vertelt Bernadette verder. “Zo ondersteunt Flynth ons ook met het casemanagement rondom verzuim. Het is prettig om dit onder één dak te hebben.”  

Pre-boarding medewerkers geeft rust

Dat Flynth ook adviseert over efficiencyslagen, is mooi meegenomen. “Onze contactpersoon attendeerde ons op de mogelijkheid van pre-boarding. Dit houdt in dat nieuwe medewerkers zelf al veel gegevens en documenten in de salarisportal uploaden als zij bij ons in dienst komen. Hierdoor hoeven we niet meer achter medewerkers aan die hun gegevens niet (op tijd) aanleveren. Die gedeelde verantwoording brengt veel voordelen en geeft rust.” 

Wilt u ook dat de salarisverwerking altijd perfect is geregeld?

Onze adviseurs staan voor u klaar. 

 

 

 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Praktijkverhaal

Geschreven door: