Meer grip op uw bedrijfscijfers met training ‘Oog op rendement’

 
Meer grip op uw bedrijfscijfers met training ‘Oog op rendement’
Gepubliceerd: 30-07-2024, laatst gewijzigd: 30-07-2024

Met alle ontwikkelingen in de sector is financieel gezond blijven misschien wel de grootste uitdaging voor u als agrarisch ondernemer. Daarom is het belangrijk dat u uw bedrijfscijfers begrijpt en correct vertaalt om de juiste keuzes te maken. Voor ondernemers, bedrijfsleiders, partners, familieleden of overnamekandidaten geldt: met scherp inzicht en de juiste interpretatie van de cijfers neemt u samen weloverwogen beslissingen. Met de training ‘Oog op rendement’ ontdekt u hoe u uw bedrijfsdata benut om met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. 

Bredere doelgroep

Samen met LTO Academie en Vrouw en Bedrijf heeft Flynth de EVAV-training (Economische Vorming Agrarische Vrouwen) vernieuwd. De training ‘Oog op rendement’ is hiervan de opvolger en is gericht op een bredere doelgroep. Ondernemers, mede-ondernemers, bedrijfsopvolgers en medewerkers die meedenken in bedrijfsprocessen en kennis van de cijfers (nodig) hebben, kunnen deelnemen. 

Basistraining: vergroot uw kennis

Herkent u dit moment? De accountant of de boekhouder legt de cijfers van het afgelopen jaar uit en noemt termen als liquiditeitsontwikkeling, leencapaciteit en andere kengetallen. U bent de draad eigenlijk al kwijt, terwijl de anderen aan tafel blijkbaar weten waar dit over gaat. Of u verzorgt al jaren de boekhouding, maar weet eigenlijk niet goed hoe u de cijfers moet interpreteren. Met de basistraining ‘Oog op rendement’ leert u de basis van het interpreteren van uw bedrijfscijfers. Het doel is ook dat u makkelijker het gesprek aan kunt gaan met een adviseur en/of accountmanager, door uw kennis te vergroten. 

Verdiepingstraining: uw kennis in praktijk

Met het programma ‘Oog op rendement – de verdieping’ maakt u letterlijk een verdiepingsslag met uw eigen bedrijfscijfers. U gaat aan de slag met het opstellen van een begroting en met het schrijven van een ondernemingsplan. Uiteindelijk brengt u de geleerde kennis in de praktijk door een oefengesprek met een accountmanager of financieel adviseur. Zo leert u niet alleen de cijfers te interpreteren, maar ook toe te passen in de uitwerking van verschillende toekomstscenario’s. Deze training is een goede start als u bijvoorbeeld voor een overname staat of een tweede bedrijfstak wilt beginnen. 

Meld u aan

De trainingen worden verspreid over het land gegeven. Ontdek een locatie bij u in de buurt en schrijf u direct in voor de basistraining of de verdiepingstraining. Neem voor meer informatie contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: