Kandidaten gezocht voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2025

 
Kandidaten gezocht voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2025
Gepubliceerd: 10-10-2024, laatst gewijzigd: 10-10-2024

Vanaf 10 oktober tot en met 20 november 2024 kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2025. Flynth is partner van deze prijs.Naast de ondernemersprijs reikt de stichting dit jaar ook een Themaprijs Future-proof technologies uit. De winnaars worden op 12 maart 2025 tijdens het jaarlijkse evenement van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt op een inspirerende locatie in greenport Noord-Holland Noord. 

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2025 reikt de stichting de prijs voor de 38e keer uit.

Themaprijs Future-proof technologies

Dit jaar reikt de stichting de Themaprijs Future-proof technologies uit. Innoverende technologieën op het gebied van smart farming, energie en water, en het liefst op een geïntegreerde wijze ingezet. 

De Nederlandse tuinbouw kent vele initiatieven op het gebied van smart farming, energie en water: Precisietuinbouw, inzet van techniek en data, digitale innovaties, (AI), productie en toepassing van hernieuwbare energie en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Het gebruik van water en duurzaam waterbeheer in functie van een vruchtbare kringloop. Met de Themaprijs laten de stichting Tuinbouw Ondernemersprijs en Greenport Noord-Holland Noord zien welke baanbrekende en duurzame innovaties de Nederlandse tuinbouw kent op dit vlak, én dat de Nederlandse tuinbouw een zeer vooruitstrevende sector is, en nog altijd blijft.

Start inschrijving: 10 oktober 2024

Voor zowel de Tuinbouw Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt dat ondernemers uit heel Nederland zich kunnen aanmelden van 10 oktober tot 20 november 2024 via de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een vakkundige jury zal de inzendingen beoordelen. Op dinsdag 17 december 2024 zullen de nominaties bekend worden gemaakt. Uit deze nominaties zal uiteindelijk een winnaar worden gekozen die gepresenteerd wordt op de jaarlijkse uitreiking op woensdag 12 maart 2025.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: