De Week van Ons Eten: ontmoeten, kennisdelen en verbinden

 
De Week van Ons Eten: ontmoeten, kennisdelen en verbinden
Gepubliceerd: 03-10-2024, laatst gewijzigd: 04-10-2024

Van 5 tot en met 12 oktober 2024 vindt de jaarlijkse De Week van Ons Eten plaats. Flynth is support partner van De Week van Ons Eten, een initiatief van Dutch Food Week.

De Week van Ons Eten


Tijdens De Week van Ons Eten wordt, met een diversiteit aan activiteiten, de waarde van ons eten en de rol die de Nederlandse land- en tuinbouw hierbij speelt onder de aandacht gebracht. De verbinding tussen boer en burger staat centraal. Door kennisdeling en het zoeken van de verbinding, proberen we Nederland een beetje bewuster te maken van ons eten. 

De Week van Ons Eten zorgt voor ontmoetingen van mensen van binnen en buiten de agro- en foodsector. Alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten: innovatie, duurzaamheid en samenwerking. In alle schakels in de keten. 

Tijdens De Week van Ons eten delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie en distributie van ons voedsel en het verbeteren van onze voeding, met als kernwoorden gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. 

Flynth ondersteunt de agri- en foodsector 

Veel van onze klanten zijn actief in de agri- en foodsector. Een sector waar de ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen. Een sterke sector met échte ondernemers die met grote uitdagingen te maken hebben. Flynth wil bijdragen aan een duurzame en verantwoorde voedselconsumptie en -productie. 

“De Nederlandse agri- en foodsector behoort tot de top van de wereld, daar mogen we als samenleving trots op zijn. Als Flynth zijn wij enorm trots om als vertrouwenspersoon van een groot aantal agro-, food- en retailklanten, deze voor de Nederlandse economie te kunnen bedienen.” Jacques Buith, CEO van Flynth.

We zetten ons in om agri- en foodondernemingen te helpen om financieel gezond en vitaal te zijn en te blijven door duurzaam rendement. Daarbij onderkent Flynth de urgentie van het thema duurzaamheid in de breedste zin. We zien de urgentie van het thema terug in de energiecrisis, de voortgaande stikstofproblematiek en de komst van nieuwe verslaggeving rond duurzaamheid. Werken aan een duurzame samenleving kunnen we niet alleen. Daarom zoeken we samenwerking met ondernemers in de agri- en foodsector en andere partijen in onze omgeving, daar is het supportpartnership met de De Week van Ons Eten een mooi voorbeeld van. Door ons partnership willen we ook onze klanten en collega’s betrekken en inspireren. De Nederlandse agri- en foodsector is een krachtige sector met een groot aanpassingsvermogen, die via alle partners van de De Week van Ons Eten positief in een spotlicht wordt gezet. Daar zetten wij ons graag voor in. 


Op vrijdag 4 oktober 2024 vindt het Frisian Foodture-congres  plaats in Bolsward, waarbij trends en ontwikkelingen in de gehele keten rondom food centraal staan. Aandacht voor de thema’s: wereldwijde voedselvoorziening, voedselverspilling, efficiënte regelgeving, de relatie tussen voeding en gezondheid en de cruciale vraag: ‘Wie verdient wat in de keten?’. Lubbert van Dellen, marktdirecteur agro bij Flynth, levert een bijdrage aan de sessie ‘Innoveren en Navigeren tussen Rijen en Regels’ .


Meer weten? 

Wilt u ontdekken wat Flynth voor uw bedrijf in de agri- en foodsector kan betekenen? Hoe vergroot u uw veerkracht in onzekere tijden? Welke kansen zijn er voor u op het gebied van duurzaam ondernemen? Neem contact op met uw adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: