Community of Practice: ontdek de kansen van CSRD voor het mkb

 
Community of Practice: ontdek de kansen van CSRD voor het mkb
Gepubliceerd: 19-09-2024, laatst gewijzigd: 26-09-2024

MVO Nederland organiseert, samen met kennispartners zoals Flynth, een Community of Practice: CSRD-kansen voor het mkb. In een reeks van vier bijeenkomsten krijgt u handvatten en inspiratie om als mkb’er klaar te zijn voor de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en wat daarbij komt kijken.   

Community of Practice: CSRD-kansen voor het mkb 

MVO Nederland organiseert dit programma, samen met diverse kennispartners. Flynth is trots om als kennispartner een bijdrage te leveren aan dit programma en u bij te praten over de kansen van CSRD voor u als mkb-ondernemer.  

Tijdens vier bijeenkomsten krijgt u de mogelijkheid om: 

  • een concreet actieplan voor de toepassing van de CSRD te ontwikkelen 
  • onder begeleiding van de beste professionals te werken aan uw eigen duurzaamheidsrapport 
  • directe connecties te leggen met andere bedrijven die dezelfde uitdagingen aangaan 

Programma 

Kijk voor het uitgebreide programma en de kennispartners op de website van MVO Nederland.  

  • Bijeenkomst 1: Introductie en Kansen van de CSRD (10 oktober, Utrecht) 
  • Bijeenkomst 2: Milieu, Klimaat en Omgeving (19 november, online) 
  • Bijeenkomst 3: Sociale en Governance Aspecten (5 december, online) 
  • Bijeenkomst 4: Data, Tooling & Assurance (16 januari, Utrecht) 

Waarom meedoen? 

Of u nu voorop wilt lopen in duurzaamheid, wilt voldoen aan de eisen van klanten en toeleveranciers of wilt leren hoe u een duurzaamheidsverslag opstelt – deze Community of Practice biedt u de kennis en het netwerk om verder te komen. 

Aanmelden 

Op de event-pagina van MVO Nederland vindt u meer informatie over de kosten en het aanmeldproces. Voor partners van MVO Nederland geldt een aangepast tarief. Aanmelden voor de aankomende reeks kan tot en met woensdag 2 oktober 2024. 

Verzeker uzelf van een plek. 

 

MVO Nederland is hét bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. MVO Nederland is een beweging van Nederlandse bedrijven die een toekomstbestendige economie willen creëren. Bij de stichting zijn circa tweeduizend bedrijven aangesloten, van grote concerns tot kleinere partijen. Meer weten: MVO Nederland

Vanuit de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), een richtlijn voor duurzaamheidsrapportage, worden stapsgewijs steeds meer bedrijven vanaf 2024 verplicht te rapporteren over hun impact op milieu-aspecten en HR- en sociale aspecten, ook wel mens en milieu. Ook als uw onderneming niet verplicht is de CSRD in te voeren, krijgt u te maken met de gevolgen ervan. CSRD-plichtige bedrijven moeten duurzame verantwoording afleggen voor de hele keten en kunnen daarom bij u terechtkomen met informatieverzoeken. Bijvoorbeeld over uw materiaalinkoop, mensenrechten en CO2-uitstoot. Verdiep u zelf in de diverse aspecten van duurzaamheid. Om goed voorbereid te zijn op vragen vanuit te keten, om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld, maar zeker ook om de bestaande kansen op dit gebied optimaal te benutten.

Met een groep mensen deelt u kennis en ervaringen. U leert samen om beter met het onderwerp, de kansen en de uitdagingen in de praktijk om te gaan. Bij een Community of Practice ontmoet u andere ondernemers en professionals, deelt u een gezamenlijke interesse en verwezenlijkt u individuele én groepsdoelen. Met een Community of Practice verbetert u uw vermogen om de kennis in de praktijk toe te passen.

MVO Nederland is hét bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. MVO Nederland is een beweging van Nederlandse bedrijven die een toekomstbestendige economie willen creëren. Bij de stichting zijn circa tweeduizend bedrijven aangesloten, van grote concerns tot kleinere partijen. Meer weten: MVO Nederland

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: